Fonduri Structurale Europene

Directorul ADR Centru despre Gradul de absorbtie a fondurilor REGIO

Posted on: martie 6, 2013

„Toti participantii au apreciat preocuparea noastra privind implementarea cu succes a proiectelor finantate de Uniunea Europeana si consumarea transparenta si eficienta a fondurilor nerambursabile. Numarul de proiecte contractate in regiunea noastra, in cadrul Programului Operational Regional, a ajuns acum la 373, prin care se solicita peste 432 milioane euro.

La sfarsitul acestui an se va finaliza procesul de contractare, pentru dezvoltarea socio-economica a intregii regiuni. Concret, intalnirile noastre urmaresc realizarea proiectelor, derularea achizitiilor si a lucrarilor specificate in cererile de finantare ale beneficiarilor. Am platit deja acestora aproape 155 milioane euro, in urma procesarii cererilor de prefinantare si a celor de rambursare. Practic, gradul de absorbtie al fondurilor alocate prin acest program a trecut de 35% si, pana la sfarsitul anului, va depasi valoarea de 50%, tinand cont ca anul 2015 reprezinta termenul limita pentru absorbtia fondurilor europene alocate.

Obiectivul general al acestei intalniri a fost de a asigura programarea si absorbtia eficienta a fondurilor europene destinate dezvoltarii regionale in perioada de programare post-2013.Consideram ca aceasta intalnire a fost utila pentru reprezentantii administratiei publice locale, pentru ca am identificat si analizat posibilele probleme care pot sa apara in absorbtia efectiva a fondurilor europene, in asa fel incat sa le rezolvam eficient”, a declarat, la incheierea lucrarilor, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru la Sibiu.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: