Fonduri Structurale Europene

ADR Centru – Proiectul GRISI PLUS

Posted on: Ianuarie 30, 2012

„Proiectul GRISI PLUS vine sa extinda si sa dezvolte initiativele ADR Centru de aplicare a tehnologiei GIS in procesul de planificare si programare a dezvoltarii regionale, prin utilizarea acesteia in scopul imbunatatirii atractivitatii zonelor rurale aflate in declin.

Acest proiect completeaza o alta initiativa INTERREG IV C implementata de ADR Centru, respectiv proiectul DART, prin care sunt cautate solutii la declinul demografic si imbatranirea populatiei, procese care afecteaza din punct de vedere economic, social si administrativ, in special zonele rurale din Regiunea Centru.

Impreuna cu partenerii regionali de la nivelul autoritatilor locale si judetene vom incerca sa identificam cele mai bune solutii pentru eficientizarea politicilor de dezvoltare economica, prin cresterea utilizarii sistemelor geografice informatice, ca suport pentru luarea deciziilor la nivel politic si administrativ”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

GRISI PLUS este doar unul din cele 4 proiecte de cooperare interregionala finantate in cadrul programului INTERREG IV C al Comisiei Europene, implementate la nivelul Regiunii Centru de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Celelalte 3 initiative vizeaza domeniile: imbatranire si declin demografic; sanatate in alimentatie; si instrumente financiare de tip non-grant pentru intreprinderi.

sursa: ADR Centru
tags: fonduri europene, adr centru, fonduri nerambursabile, fonduri structurale, finantare ue

Anunțuri
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: