Fonduri Structurale Europene

Guvernanța economică este un pilon pentru competitivitatea UE

Posted on: septembrie 26, 2011

Wortmann-Kool: „Guvernanța economică este un pilon pentru competitivitatea UE“ (sursa: Parlamentul European)

Transparența cheltuielilor guvernamentale și împiedicarea dezechilibrelor macroeconomice care afectează creșterea economică reprezintă principalele obiective ale pachetului de legi privind guvernanța economică, asupra căruia au căzut de acord marți Parlamentul și Consiliul. Am vorbit cu negociatorul-șef de la Parlamentul European, Corien Wortmann-Kool, care crede că pachetul nu se concentrează doar pe reducerea datoriilor ci oferă și stimuli pentru reforme și politici care favorizează creșterea.

Acordul asupra căruia au ajuns marți Parlamentul și Consiliul va fi votat în comisia pentru afaceri economice și monetare luni, 26 septembrie și în plen miercuri, 28 septembrie. Lider parlamentar în negocierile cu Consiliul a fost olandeza Corien Wortmann-Kool de la Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat).

citeste tot articolul: http://www.europarl.europa.eu/ro/headlines/content/20110922STO27178/html/Wortmann-Kool-%E2%80%9EGuvernan%C8%9Ba-economic%C4%83-este-un-pilon-pentru-competitivitatea-UE%E2%80%9C

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: