Fonduri Structurale Europene

Consortiul Regional Centru

Posted on: aprilie 23, 2011

”Deoarece rolul Consortiului Regional Centru este de a crea si monitoriza planurile regionale si locale de actiune care reflecta corelarea dintre invatamant si piata muncii, acest gen de vizite de studiu, in Franta si Germania, sunt utile pentru schimbul de experienta. Trebuie sa putem dezvolta o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva.

Fundamentarea viitoarelor directii de dezvoltare, in baza carora se vor acorda finantarile in perioada 2014-2020, se axeaza pe legatura dintre pregatirea sistemului educational si capacitatea de absorbtie a fortei de munca.

Orientarea profesionala catre domeniile cele mai potrivite, atat pentru tineri, cat si pentru adultii care schimba domeniul de activitate, este o problema care necesita mare atentie si implicare de nivel local si regional. Prin corelarea ofertei invatamantului profesional si tehnic, dar si a invatamantului superior cu cererea de pe piata muncii va creste gradul de ocupare al cetatenilor si se va asigura coeziunea sociala la nivelul intregii regiuni”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: