Fonduri Structurale Europene

Scoala generala nr 18 din Sibiu se extinde cu fonduri Regio

Posted on: Aprilie 19, 2011

Circa 1,3 milioane euro vor fi investite in reabilitarea Scolii Generale cu clasele I-VIII din Sibiu, prin derularea proiectului de modernizare, extindere si dotare cu echipamente moderne a acestei unitati de invatamant. Fondurile nerambursabile sunt alocate in cadrul domeniului major de interventie care vizeaza investitiile in infrastructura educationala, in cadrul Programului Operational Regional, fiind angajate prin semnarea contractului de finantare de catre domnii Klaus Werner Iohannis, primarul municipiului Sibiu si Simion Cretu, director general ADR Centru.

In cei aproape patru ani scursi de la lansarea programului REGIO, judetul Sibiu a atras fonduri nerambursabile pentru finantarea unor proiecte care prevad dezvoltarea oraselor, modernizarea infrastructurii rutiere, a unor spitale si scoli, dotarea serviciilor de interventie in caz de urgenta, dar si pentru modernizarea infrastructurii de turism si a celei dedicate afacerilor, ca si pentru microintreprinderi. In foarte scurt timp va debuta si procesul de contractare a proiectelor depuse de catre municipalitatea sibiana, prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbana.

Acum, proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere si dotare scoala cu clasele I-VIII, nr. 18, Sibiu, judetul Sibiu” raspunde obiectivului specific al DMI 3.4 din cadrul Axei prioritare 3 – „Imbunatatirea infrastructurii sociale”. Cel mai mult acest proiect raspunde necesitatilor de crestere a suprafetei si a facilitatilor didactice din aceasta unitate scolara sibiana. Practic, dupa finalizarea acestui proiect, Scoala nr 18 va deveni un etalon in domeniu pentru municipiul de pe Cibin, deoarece va fi dotata la standarde moderne, care sa asigure accesul elevilor la un proces educational de calitate, iar asteptarile beneficiarilor, elevi si parinti, se vor materializa prin eliminarea cursurilor de dupa-amiaza, ceea ce va duce la cresterea randamentului scolar.

Valoarea totala a proiectului semnat luni, 18 aprilie 2011, la sediul Primariei municipiului Sibiu, este de peste 5,4 milioane lei, din care suma nerambursabila este de peste 4,36 milioane lei, la care se adauga si cota de TVA, cofinantarea beneficiarului fondurilor, Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Sibiu, fiind de circa 87 mii lei. Investitiile se vor derula pe o perioada de 17 luni, deci, incepand cu anul scolar 2012-2013, peste 450 de elevi si 44 cadre didactice si personal auxiliar, inclusiv vorbitori de limba germana, vor beneficia de conditii complet noi de studiu.

Pricipalele lucrari care se vor efectua vor consta in extinderea suprafeței construite a scolii cu circa 300 metri patrați, ceea ce se va traduce in cresterea suprafeței utile cu circa 600 mp, pe langa dotarea cu echipamente IT de ultima generatie. Vor fi construite si amenajate cinci noi sali de clasa si un laborator, astfel incat toți elevii scolii sa poata frecventa cursurile de dimineața, aproape 30% dintre ei desfasurandu-si orele de curs in noile sali de clasa.
sursa: http://www.regio.adrcentru.ro

Anunțuri
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: