Fonduri Structurale Europene

Investiţii strategice şi inteligente

Posted on: martie 2, 2011

Pentru modernizarea reţelelor de transport, energie, internet de mare viteză şi telecomunicaţii din Europa, în următorii 10 ani va fi nevoie de aproximativ 1500-2000 de miliarde de euro.

Sunt necesare investiţii în sectorul transporturilor pentru eliminarea blocajelor majore, pentru construirea de reţele transfrontaliere şi pentru interconectarea modurilor de transport. De asemenea, trebuie realizate reţele inteligente de energie electrică, pentru a transporta electricitatea acolo unde este nevoie. Internetul în bandă largă largă trebuie să fie accesibil tuturor utilizatorilor.

Înaintea crizei financiare, finanţările şi obligaţiunile pentru proiecte reprezentau 10% din piaţă. Obligaţiunile erau garantate, de obicei, de societăţile de asigurări, ceea ce îi determina pe investitori să le accepte. Acest sprijin nu mai există astăzi şi este puţin probabil să revină în viitorul apropiat.

Obligaţiunile europene pentru finanţarea proiectelor vor acoperi acest gol, venind în completarea surselor de finanţare a infrastructurii deja existente, cum ar fi împrumuturile bancare şi subvenţiile de la bugetul de stat.
http://ec.europa.eu/

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: