Fonduri Structurale Europene

Prosperitatea cu emisii scăzute de dioxid de carbon

Posted on: Februarie 10, 2011

Prințul Charles se alătură liderilor europeni în summitul „Prosperitatea cu emisii scăzute de dioxid de carbon“

Prințul Charles al Marii Britanii s-a alăturat deputaţilor europeni și liderilor UE în găzduirea summitului „Prosperitatea cu emisii scăzute de dioxid de carbon“, ce s-a derulat la Parlamentul European pe 9 februarie. Oameni de știință, ONG-uri și oameni de afaceri au participat la dezbaterea privind felul în care Europa și lumea pot crea economii cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Prințul Charles a spus că dezvoltarea economică ar trebui să nu mai fie sinonimă cu distrugerea mediului.

Preşedintele Jerzy Buzek, a arătat că Parlamentul European a fost primul care a instituit o comisie pentru mediu, după primele alegeri directe din 1979. Dumnealui a mai spus că Parlamentul European este locul unde „ideile pot deveni legi“.

Domnul Buzek a mai arătat că strategia 20/20/20 (reducerea emisiilor cu 20%, creșterea eficienței energetice cu 20% și folosirea resurselor de energie regenerabile în proporție de 20% din totalul surselor) este un pas în direcția cea bună. Conform dumnealui, Comunitatea Energetică Europeană, inițiată în mai anul trecut, este un pas important către eficiență. Domnul Buzek mai crede că parteneriatele între instituțiile publice, companiile private și ONG-uri este esențială.

http://www.europarl.europa.eu

Anunțuri
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: