Fonduri Structurale Europene

Un nou contract de finantare prin Programul Operational Regional

Posted on: iulie 14, 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare prin Programul Operational Regional POR prin care se va aloca Colegiului Tehnic ”Remus Radulet” din Brasov peste 12 milioane lei finantare nerambursabila (fonduri europene nerambursabile) pentru reabilitare si modernizare. Marti 13 iulie 2010, la Brasov, doamna Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale și Turismului, domnul George Scripcaru, primarul municipiului Brasov si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare nerambursabila prin fonduri europene al proiectului de „Reabilitare, dezvoltare si modernizare Campus pentru invatamantul profesional si tehnic Colegiul Tehnic ”Remus Radulet” din Brasov”, cu o valoare totala de 14,77 milioane lei.

Depus in 2009 la sediul ADR Centru, proiectul urmareste imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie si asigurarea unui proces educational la standarde europene prin modernizarea Colegiului Tehnic „Remus Radulet” din Brasov. Proiectul – cu o valoare eligibila de aproape 12,4 milioane lei, din care peste 12,1 milioane lei fonduri nerambursabile provenite de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, la care beneficiarul va contribui cu peste 251 mii lei – este finantat prin domeniul major de interventie 3.4 al Programului Regio, domeniu destinat reabilitarii infrastructurii educationale din Regiunea Centru.

Pe parcursul celor 28 de luni de implementare a proiectului, fondurile nerambursabile alocate vor fi utilizate pentru dotarea camerelor din internat cu dusuri si toalete, dar si pentru crearea de spatii noi pentru studiul individual. Tot din bugetul proiectului vor fi reabilitate salile de curs, laboratoarele si atelierele scolare din corpul B si toate spatiile educationale vor fi dotate cu mobilier modern.

De asemenea, vor fi achizitionate echipamente scolare si didactice pentru modulele de electronica, electrotehnica si mecatronica, sala de sport va fi reabilitata, supraetajata, modernizata si dotata, iar la exterior va fi amenajat un teren de sport multifunctional.
sursa: http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=COMComunicate&eID=891

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: