Fonduri Structurale Europene

Fondurile structurale europene pentru statiunea Moneasa

Posted on: aprilie 11, 2010

Staţiunea Moneasa revine la viaţă prin infuzie de bani europeni

În plină criză economică, banii oferiţi de Uniunea Europeană ar putea ajuta la relansarea uneia dintre cele mai frumoase staţiuni din Munţii Apuseni. Este vorba de staţiunea Moneasa, din judeţul Arad, situată pe traseul turistic „Drumul vinului”.

Autorităţile judeţului Arad au pe rol o serie de proiecte de investiţii în infrastructură, care vor asigura un acces mai uşor al turiştilor în staţiunea Moneasa. Chiar dacă proiectele vor fi gata abia anul viitor, investitorii au început deja să-şi manifeste interesul faţă de Moneasa.

Astfel, există planuri de construire a unor noi pensiuni, hoteluri, dar şi a amenajărilor sportive, printre care se numără un bazin acoperit pentru înot. Deocamdată, planurile investitorilor privaţi sunt în aşteptare, însă unele dintre ele ar putea prinde contur chiar din această vară.

Primul dintre proiectele care au trezit interesul investitorilor pentru staţiunea Moneasa este modernizarea drumului Juliţa-Mădrigeşti. Început acum un an, acesta a fost primul proiect din Regiunea Vest care a primit finanţare din fondurile structurale europene.
sursa: ecomunitate.ro
citeste tot articolul: http://www.ecomunitate.ro/Statiunea_Moneasa_revine_la_viata_prin_infuzie_de_bani_europeni%2820114%29.html

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: