Fonduri Structurale Europene

Gradul de atragere a fondurilor nerambursabile, discutat in sedinta CRESC Centru

Posted on: Martie 9, 2010

Lucrarile CRESC Centru de azi, marti, 9 martie 2010, desfasurare la Sala de Conferinte a Hotelului Parc din Alba Iulia, vor avea in discutie analiza Raportul de activitate al CRESC Centru pe anul 2009. In continuare, discutiile vor viza gradul de atragere a fondurilor nerambursabile, analizat pe baza situatiei proiectelor depuse pe Axele Prioritare ale Programului Operational Regional POR. In cadrul CRESC Centru se va realiza si corelarea proiectelor finantate si finantabile la nivelul Regiunii Centru din fonduri publice, in vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare regionala.

Cel mai important subiect se refera la analiza oportunitatilor de finantare ramase inca active in cadrul programului REGIO, in vederea impulsionarii depunerii de proiecte pe anumite domenii de interventie din cadrul axelor prioritare 3 si 4. Factorii de decizie de la nivel regional vor discuta despre oportunitatile de valorificare a proiectelor cuprinse in portofoliul regional.

Pentru putea finanta un numar cat mai mare de proiecte se va aduce in discutie problema realocarii fondurilor europene, de pe domeniile unde sunt mai putine cereri de finantare, catre acele domenii unde numarul cererilor de finantare si suma solicitata prin proiecte depasesc alocarea initiala prin program. In acest fel, membrii CDR Centru vor incerca sa valorifice cat mai multe din proiectele deja intocmite la nivel regional si care nu au putut beneficia de finantare datorita disponibilitatilor financiare prestabilite in urma cu peste trei ani. (www.adrcentru.ro)

Anunțuri
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: