Fonduri Structurale Europene

Intalnire de lucru ADR Centru pe tema energiilor regenerabile

Posted on: Martie 8, 2010

„Aceasta intalnire de lucru, alaturi de celelalte activitati derulate in proiect, sunt necesare pentru stabilirea structurii si a cadrului metodologic de realizare a strategiei la nivelul Regiunii Centru pentru utilizarea surselor regenerabile de energie. Este important faptul ca am identificat anumite probleme, referitoare la incompatibilitati in zonele cu potential, deoarece sunt arii protejate, unde investitiile trebuie sa se realizeze dupa proceduri specifice.

Toate informatiile analizate ne ajuta in corelarea rezultatelor strategiei elaborate, pentru a o imbunatati si pentru a oferi celor interesati informatii clare in privinta dezvoltarii sectorului energiilor regenerabile”, a declarat domnul Mihai Pocanschi, director Departament Politici Regionale in cadrul ADR Centru, dupa incheierea manifestarii.

„Prin elaborarea strategiei regionale se vor stabili prioritati si directii de actiune, corelate cu necesitatile pe care acest domeniu le prezinta in raport cu cercetarea, cadrul legislativ si facilitatile acordate investitorilor. In Regiunea Centru exista deja agentii locale ale energiei care desfasoara activitati de promovare a utilizarii energiilor regenerabile. Din pacate, pana acum, nu s-a realizat o viziune globala, la nivelul regiunii, asupra potentialului surselor regenerabile si a modului in care putem valorifica aceste resurse.

Acest gol va fi umplut de prima strategie regionala privind utilizarea surselor regenerabile de energie care speram sa fie un document de referinta pentru autoritatile locale si pentru toti actorii regionali care contribuie la dezvoltarea socio-economica a regiunii”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Anunțuri
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: