Fonduri Structurale Europene

Prin programul REGIO se incearca consolidarea celei mai moderne tehnici de comunicare

Posted on: Februarie 28, 2010

Datorita importantei pe care Comisia Europeana o acorda comunicarii cu cetatenii, in special la nivel local, prin programul REGIO se incearca consolidarea celei mai moderne tehnici de comunicare, necesare pentru constientizarea cetatenilor cu privire la instrumentele financiare puse la dispozitia Romaniei de catre UE.

In contextul atragerii de fonduri nerambursabile si datorita procesului de contractare din ce in ce mai alert in cadrul REGIO, precum si pentru a putea transfera eficient catre beneficiari informatii suplimentare, in special din sfera implementarii proiectelor, Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (AMPOR) a considerat oportuna realizarea unei retele de comunicatori.

Obiectivul principal al acestei retele este cel de a crea un cadru unitar, printr-o noua abordare, specifica retelelor de networking, care sa asigure informarea prompta si corecta a publicului larg, a potentialilor beneficiari si a beneficiarilor despre modul in care finantarile nerambursabile sustinute de Uniunea Europeana vor imbunatati aspectele economice si sociale ale comunitatilor.

In vederea functionalizarii si eficientizarii acestei retele, in data de 24 februarie 2010, la Bucuresti, a avut loc prima intalnire de nivel national dintre principalii reprezentanti ai Retelei de Comunicatori REGIO.

Intalnirea a vizat cunoasterea problemelor pe care le ridica modul de transfer a informatiilor pentru REGIO, precum si stabilirea bazelor pentru organizarea unui Forum National, care sa aduca aceasta retea in deplina stare de functionare. La eveniment a participat Directorul General al AM POR, domnul Gabriel Friptu, precum si peste 120 de reprezentanti ai comunicatorilor din intreaga tara.

Din partea Regiunii Centru au participat reprezentanti ai ADR Centru, in calitate de coordonatori ai retelei regionale de comunicare, precum si reprezentanti ai administratiei publice locale, sau ai unor ONG, care s-au implicat activ, in anii 2007-2010, in diseminarea de informatii despre programul REGIO.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: