Fonduri Structurale Europene

Sibiul s-a pregatit pentru atragerea si absorbtia fondurilor europene

Posted on: februarie 1, 2010

„Ca si celelalte judete din Regiunea Centru, Judetul Sibiu s-a pregatit intens pentru atragerea si absorbtia fondurilor europene post-aderare.

Prin proiectele contractate in domeniul infrastructurii de transport, Judetul Sibiu poate sa absoarba aproape 40 milioane euro, pentru reabilitarea drumurilor si a strazilor urbane, prin fonduri REGIO.

Interesul crescut pentru accesarea fondurilor europene de institutiile si organizatiile sibiene a fost demonstrat prin cele peste 60 de cereri de finantare, depuse pe toate domeniile de interventie ale programului REGIO. 12 dintre aceste proiecte sunt deja contractate, iar alte 7 proiecte sunt in faza precontractuala.

In acest moment, Consiliul Judetean Sibiu deruleaza patru proiecte vizand dezvoltarea infrastructurii rutiere. Toate acestea sunt importante pentru dezvoltarea judetului si a Regiunii Centru si, de aceea, ADR Centru, prin echipa sa de experti, va sustine si va monitoriza etapele implementarii corespunzatoare a tuturor aspectelor prevazute in aceste cereri de finantare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: