Fonduri Structurale Europene

Declaratia directorui general ADR Centru

Posted on: Ianuarie 25, 2010

Declaratia directorui general ADR Centru, dl. Simion Cretu

„Uniunea Europeana este una dintre cele mai bogate regiuni din lume. Cu toate acestea, 17% dintre europeni dispun de resurse atat de limitate incat nu isi pot permite strictul necesar. Saracia e asociata de obicei cu tarile in curs de dezvoltare, in care subnutritia, foametea, sau lipsa apei potabile sunt deseori probleme cotidiene. Insa si Europa este afectata de saracie si de excluziunea sociala.

Chiar daca acestea nu se manifesta la fel de sever, totusi, sunt lucruri de neacceptat. Faptul ca un individ se afla in situatie de saracie si excluziune sociala contribuie la saracia societatii in ansamblu. Europa poate fi puternica numai daca potentialul fiecarui individ in parte e folosit la maxim.

Deoarece problematica sociala, cu referire la activitati specifice de protejare a minorilor, a persoanelor varstnice si a persoanelor cu dizabilitati, este foarte complexa ea trebuie sustinuta puternic de stat. Acest sprijin va fi acordat si de autoritatile publice locale, de catre diferite structuri de sprijin, de comunitatile locale si societatea civila in ansamblu.

Prin toate aceste actiuni, se va intensifica solidaritatea intre generatii si se va asigura o dezvoltare durabila. De aceea, la nivelul Regiunii Centru, vom sustine atragerea de fonduri REGIO (fonduri europene, fonduri structurale), prin Axa Prioritara 3, dedicata dezvoltarii serviciilor sociale: medicale, de invatamant, de asistenta sociala si de interventie in situatii de urgenta” (www.adrcentru)

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: