Fonduri Structurale Europene

Regiunea Centru, fruntasa la atragerea de fonduri REGIO

Posted on: decembrie 21, 2009

Simion Cretu, director general ADR Centru, despre Conferinta Regionala destinata evaluarii activitatii intreprinse de catre expertii agentiei pentru implementarea masurilor cuprinse in Programul Operational Regional, pentru Regiunea Centru:

„Acest gen de evenimente este organizat pentru a informa toti actorii implicati in derularea programului REGIO, precum si pentru a se vedea cum evolueaza gradul de atragere a fondurilor nerambursabile. Astfel, cetatenii Regiunii Centru vor afla si prin intermediul presei locale sau regionale, stadiul de implementare al proiectelor importante care se deruleaza in regiune. Consideram ca, prin rezultatele la care am ajuns, datorita activitatii sustinute a intregii echipe de experti ai ADR Centru, Regiunea Centru ocupa unul dintre primele locuri pe tara in ceea ce priveste gradul in care sunt atrase aceste finantari.

Pentru anii urmatori, 2010 si 2011, acest grad de atragere a fondurilor va creste si, ca sa putem vorbi de o buna absorbtie si de cresterea impactului acestor bani europeni, trebuie sa ne concentram atentia pe derularea conforma a fiecarui proiect in parte. Am fost atenti cu perioada initiala de scriere si de contractare a proiectelor, dar acum trebuie sa fim si mai atenti cu implementarea proiectelor, deoarece numai in acest fel se vor justifica ani si ani de munca, consumul unor importante resurse si investitiile facute.

Practic, din acest moment incepem sa vorbim cu adevarat de faptul ca diversele proiecte depuse, contractate si unele chiar finalizate deja, vor genera imbunatatirea calitativa a situatiei economico-sociale si cresterea nivelului de trai al cetateanului”.

sursa: ADR Centru

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: