Fonduri Structurale Europene

Subventie europeana pentru agricultori in Mehedinti

Posted on: Octombrie 20, 2009

Agricultorii mehedinteni vor beneficia din fonduri europene de o subventie de 49,78 euro la hectarul de teren pe care vor infiinta culturi de toamna, a declarat marti, pentru AGERPRES, reprezentantul Centrului judetean Mehedinti al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, Constantin Ghiosa.

Potrivit acestuia, pana la aceasta data au fost contabilizate un numar de 32.305 cereri pentru subventia agricola, din care circa 10% nu vor fi declarate eligibile din diverse motive obiective.

„Acest ajutor trebuia platit in anul 2010, dar s-a luat masura achitarii lui in aceasta perioada pentru stimularea agricultorilor, astfel incat sa se previna abandonarea terenurilor. Platile se vor efectua incepand cu luna noiembrie”, a precizat Ghiosa.

Potrivit sursei citate, in campania agricola de toamna din acest an in judetul Mehedinti agricultorii vor semana 55.000 de hectare cu grau, 2.100 de hectare cu orz, 1.900 de hectare cu rapita, 400 de hectare cu orzoaica, 250 de hectare cu legume si 50 de hectare cu plante pentru nutret.
sursa: The Epoch Times

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: