Fonduri Structurale Europene

Invitatie pentru jurnalistii Regiunii Centru – vizita la proiect

Posted on: Septembrie 25, 2009

Miercuri, 30 septembrie 2009, jurnalistii Regiunii Centru sunt invitati sa participe, incepand cu ora 10,00, la vizita de lucru organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, la proiectul ce vizeaza reabilitarea drumului Aiud – Buru, finantat prin Programul Operational Regional.

Pentru implementarea transparenta a fondurilor, dar si pentru a putea aprecia evolutia lucrarilor efectuate la fata locului, jurnalistii vor putea sa participe si sa puna intrebari invitatilor ce reprezinta cele doua organizatii implicate in proiect, respectiv domnului Ion Dumitrel, presedintele CJ Alba, in calitate de beneficiar al proiectului, si domnului Simion Cretu, director ADR Centru, in calitate de autoritate ce urmareste implementarea corecta a proiectului.

Contractul de finantare nerambusabila, prin care se solicita o suma de 21.943.167 lei finantare nerambursabila, acordata de catre Uniunea Europeana, a fost semnat in 8 octombrie 2008 la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru. Proiectul pentru obtinerea de fonduri europene a fost depus de catre Consiliul Judetean Alba si prevede „Valorificarea potentialului turistic si economic al Vaii Aiud, prin reabilitarea infrastructurii de transport DJ 107 M”. Principalul obiectiv al proiectului este imbunatatirea accesului pe Valea Aiudului, a mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor pentru stimularea dezvoltarii economice durabile a zonei.

In luna aprilie 2009, ADR Centru a avizat cererea de prefinantare a proiectului, in valoare de 3.367.318,05 lei, iar predarea amplasamentului catre firma de constructii pentru executarea lucrarilor a avut loc in luna iulie 2009. Conform informatiilor furnizate de catre CJ Alba, pana in prezent au fost realizate urmatoarele lucrari: 19.873 metri liniari de caseta pentru largirea carosabilului, 85 metri liniari zid de sprijin si au fost ridicati 130 metri liniari de fundatii ale zidurilor. S-au executat, de asemenea, 8.936 metri liniari de santuri de pamant, s-au decomaltat toate podetele existente si au fost demarate lucrarile la poduri.

http://www.adrcentru.ro

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: