Fonduri Structurale Europene

5 milioane de euro din partea UE pentru proiecte de cooperare cinematografica internationala

Posted on: Septembrie 18, 2009

Pentru a spori vizibilitatea globală/impactul global al a sectorului cinematografic european, Comisia a anun țat astăzi cele 40 de proiecte câștigătoare, selectate dintre cele 95 de cereri de finanțare prin MEDIA International, o acțiune de finanțare comunitară care acoperă o perioadă de trei ani (2008-2010).

Parlamentul European a votat în decembrie anul trecut un buget mai mare, de 5 milioane de euro, pentru anul 2009. Anunțul de astăzi reprezintă începutul intensificării eforturilor UE de a diversifica gama de opțiuni pentru consumatori prin aducerea unor filme mai variate pe piețele europene și internaționale și prin crearea unor noi oportunități de afaceri pentru profesioniștii audiovizualului din Europa și din întreaga lume.

Vor fi finanțate prin fonduri europene în total 23 de proiecte de formare , care vor pune în comun profesioniști la nivel european și mondial în scopul aprofundării înțelegerii condițiilor de desfășurare a activității/de funcționare, a cadrului juridic și a finanțării piețelor audiovizuale de peste hotare. De exemplu, proiectul Babylon International va organiza ateliere în colaborare cu țările Africii de vest.
tags: fonduri structurale, fonduri europene, finantare nerambursabila
sursa: Parlamentul European, http://europa.eu

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: