Fonduri Structurale Europene

Vicepresedintii Parlamentului European

Posted on: Iulie 14, 2009

Preşedintele Parlamentului European a anunţat lista candidaţilor nominalizaţi pentru cele 14 posturi de vicepreşedinte al Parlamentului European. Având în vedere că numărul candidaţilor a fost mai mare decât cel al posturilor, a avut loc un vot secret pe un buletin de vot comun.

Pentru a obţine majoritatea absolută a fost nevoie de minim 343 de voturi, luând în considerare că 701 membri au votat, iar 17 buletine de vot au fost declarate nefiind valabile. În primul tur de scrutin au obţinut majoritatea absolută a voturilor exprimate următorii membri ai Parlamentului European:

* Giovanni PITTELLA (S&D, Italia) -360 de voturi
* Rodi KRATSA-TSAGAROPOULOU (PPE, Grecia) – 355 de voturi
* Stavros LAMBRINIDIS (S&D, Grecia) – 348 de voturi

În al doilea tur de scrutin şi-au exprimat votul 660 deputaţi, 11 voturi au fost declarate ca nefiind valabile, numărul voturilor valabil exprimate ridicându-se astfel la 649, ceea ce înseamnă că pentru a atinge majoritatea absolută a fost nevoie de 325 de voturi.

Având în vedere că niciun candidat nu a întrunit această majoritate, al treilea tur de scrutin este necesar, iar în acest caz alegerea se face cu majoritate relativă. În cazul egalităţii de voturi, se proclamă aleşi candidaţii cei mai în vârstă. sursa: Parlamentul European, 14 iulie 2009

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: