Fonduri Structurale Europene

Comunicat comun al ministrilor responsabili cu Politica Regionala

Posted on: Mai 7, 2009

În perioada 22-24 aprilie 2009, Preşedinţia cehă a Uniunii Europene a organizat în Cehia, Reuniunea Informală a Miniştrilor responsabili cu Politica de Coeziune/ Politica Regională a UE, pe tema „Viitorul politicii de coeziune”.

În poziţia României s-a subliniat interesul crescut faţă de această politică, ca pilon de sprijin pentru economia românească şi pentru atingerea convergenţei reale cu ţările dezvoltate din UE, accentuându-se necesitatea coordonării intersectoriale cu celelalte politici UE la nivel european, naţional şi regional, nevoia simplificării reale a mecanismelor de implementare, precum şi necesitatea luării în considerare într-un mod mai eficient a dimensiunii teritoriale a Politicii de Coeziune.

În perspectiva acestor negocieri, România a demarat deja procesul de fundamentare a poziţiei naţionale privind politica de coeziune post 2013 şi va continua implicarea activă în dezbaterile de la nivel european pe acest subiect, în vederea promovării elementelor de interes naţional.

Delegaţia care a reprezentat România la reuniune a cuprins specialişti în domeniu din Ministerul Finanţelor Publice şi din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor, sub conducerea domnului Cosmin COMAN, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, în calitate de coordonator naţional al formulării poziţiei privind viitorul politicii de coeziune, a fost reprezentată la reuniune prin directorul general, domnul Ştefan CIOBANU.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: