Fonduri Structurale Europene

Campanie de informare organizata de STC

Posted on: Martie 20, 2009

Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007 – 2013 a demarat campania de informare a potentialilor beneficiari

Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007 – 2013 a lansat, în luna martie a.c., o campanie de informare a grupului tinta al programului din aria eligibila romaneasca, in vederea cresterii nivelului de constientizare privind oportunitatile de finantare oferite de acest program.

Primul eveniment de informare, Info day, s-a desfasurat in data de 4 martie, la Calarasi si printre participanti s-au numarat reprezentanti ai institutiilor deconcentrate/descentralizate, ONG-urilor, institutiilor de invatamant si reprezentanti ai presei.

Urmatoarele evenimente au avut loc in judetele Olt – 5 martie, Teleorman – 10 martie, Dolj – 11 martie si Mehedinti – 12 martie, printre participanti numarandu-se reprezentanti ai consiliilor locale si judetene, institutiilor deconcentrate/descentralizate, ONG-urilor, institutiilor de invatamant si reprezentanti ai presei.

In data de 13 martie a.c. s-a desfasurat la Calarasi o noua sesiune de informare la care au participat reprezentanti ai Consiliilor Locale si ai Consiliului Judetean Calarasi. Domeniile de interes manifestate de participanti se refera la reabilitarea infrastructurii rutiere si dezvoltarea economica si sociala. Problemele identificate la nivelul publicului tinta vizeaza gasirea partenerului bulgar, limba engleza ca limba oficiala a programului si lipsa resurselor financiare pentru co-finantare.

Scopul evenimentelor a fost acela de a oferi informatii generale referitoare la obiectivele programului, axele prioritare si domeniile majore de interventie, sprijinul financiar ce se poate obtine, categorii de solicitanti eligibili, activitati indicative eligibile si alte detalii tehnice. De asemenea, a fost explicata importanta principiului Partenerului lider de proiect care sta la baza tuturor activitatilor finantate prin Program.

Programul RO-BG beneficiaza de un buget total in valoare de 262 milioane Euro pentru dezvoltarea zonei de granita dintre cele doua state partenere, din punct de vedere economic si social, prin utilizarea in comun a resurselor umane, naturale si de mediu.

Programul RO-BG sprijina dezvoltarea zonelor de granita eligibile, atat din Romania, cat si din Bulgaria si rezolvarea problemelor similare de dezvoltare, prin colaborare si promovarea unor solutii comune.
Programul de cooperare Transfrontaliera

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: