Fonduri Structurale Europene

Restructurarea in sectorul european al zaharului

Posted on: Martie 6, 2009

Reforma PAC: Comisia UE salută succesul restructurării în sectorul european al zahărului

Programul de restructurare a industriei zahărului din Uniunea Europeană în perioada 2006-2009 a permis renunțarea la cote de producție totalizând 5,8 milioane de tone, foarte aproape de obiectivul inițial de 6 milioane de tone.

La capătul acestui proces de patru ani, componentă esențială a reformei zahărului din 2006, cota comunitară pentru zahăr și izoglucoză a coborât la 14 milioane de tone (dintre care 13,3 milioane de tone pentru zahăr).

Producția de zahăr a UE este astăzi concentrată în 18 state membre (față de 23 înainte de reformă) care beneficiază de condiții agronomice favorabile. Dintre acestea, șapte state cu randamente maxime la zahăr asigură aproape 70 % din producție.

Prețurile pe piața internă sunt în scădere, tendință care corespunde obiectivului reformei de a transforma industria europeană a zahărului într-un sector durabil și competitiv.
sursa: http://europa.eu

%d blogeri au apreciat asta: